Badkamer

Wil jij geen tegels in de badkamer? Ontdek deze andere opties!

De meeste mensen kiezen voor tegels in de badkamer. Vloer en wandtegels zijn een populaire keuze voor de badkamer, in verband met de waterbestendigheid van het materiaal. Maar wist je dat er ook genoeg andere opties mogelijk zijn? Dit kan jouw badkamer net wat unieker maken. Wij zetten de mogelijkheden graag voor jou op een rijtje. 

Verf op de muren 

Ben jij snel uitgekeken op kleuren? Kies er dan voor om je badkamer te schilderen. Dit is een snelle en goedkope manier om je badkamer een nieuwe look te geven. Ook is het met verf gemakkelijk om de boel in een andere kleur te overschilderen. Laat je door een specialist adviseren over de juiste verf. In je badkamer wil je namelijk verf gebruiken die goed bestand zijn tegen water. Koop dus niet zomaar de standaard verf die je ook in de woonkamer kan gebruiken. 

Waterdicht behang

Wil je geen tegels, maar wel een mooie print op de muur? Kies voor behang! Met behang creëer je een totaal andere sfeer in je badkamer dan je gewend bent. De prints en kleuren zorgen voor een echte eyecatcher in je badkamer. Je denkt misschien niet meteen aan behang als optie voor je badkamer. Maar net als verf, bestaat er ook waterdicht behang. Laat je ook bij deze keuze goed informeren door een professional. 

Beton ciré

Beton ciré is perfect voor de badkamer! Pas deze muurafwerking toe op de muur, vloer of beide. Deze optie is waterdicht, maar ook nog eens naadloos. Super makkelijk dus om schoon te maken én te houden. Met beton ciré creëer je een stoere en industriële look in je badkamer. Naast de beton look zijn er ook allerlei andere tinten. Voeg wat meer warmte toe aan je beton ciré muur door te werken met warme accenten. Kies bijvoorbeeld voor een lattenwand. Bedek een stuk van de muur hiermee, bijvoorbeeld achter de wasbak of wc. Maar een lattenwand is ook leuk te gebruiken als roomdivider. 

Pvc

Denk je hierbij gelijk aan een rampscenario? Een opgebolde en lelijke vloer. Niet nodig! Pvc kan namelijk prima in een vochtige ruimte. Het materiaal is zeer sterk, slijtvast en waterbestendig. Het is alleen niet verstandig om er voor langere tijd een laagje water op te laten staan. Hierdoor kunnen de randen en voegen beschadigen en zal de vloer uiteindelijk ook stuk gaan. Pvc in de douchehoek is dus niet zo’n goed idee. De rest van de badkamer kan je prima met pvc bedekken met de juiste voorbereiding en afwerking. Een extra leuk en speels effect is het visgraatmotief. Deze is ook goed zelf te leggen met de klik PVC visgraat variant. 

Pvc is ook verkrijgbaar in vloertegels met betonlook. Perfect voor degene die wel van de betonlook houdt, maar niet beton ciré wilt in de badkamer. Pvc is wat dat betreft een super veelzijdige keuze. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden! Kijk eens op Stilefloors.nl en ontdek de beste optie voor jouw badkamer. 

Standaard afbeelding
Daniel
Artikelen: 30

Geef een reactie