ja

Wat heb je nodig als beginnende nagelstudio?

Ga jij binnenkort van start met jouw eigen nagelstudio? Dan heb je natuurlijk allerlei materialen nodig om mee te kunnen werken. Een keuze moeten maken uit alle nagelproducten die worden aangeboden kan best lastig zijn, vooral voor beginnende nagelstylisten. Om jou een beetje op weg te helpen vertellen we je in dit artikel alles over welke benodigdheden je nodig hebt. 

De behandelruimte 

Als je een nagelstudio gaat beginnen heb je best veel benodigdheden nodig, maar het begint allemaal met het regelen van de werkruimte. Als beginner is het het meest makkelijk om vanuit huis te werken. Je kunt er dan voor kiezen om één kamer in huis als nagelstylist te reserveren. Zorg er wel voor dat deze ruimte netjes en hygiënisch is. Maak het warm en gezellig. De ruimte moet wel professioneel blijven, maar de klant moet zich er tegelijkertijd ook thuis voelen voor een ontspannende behandeling. Je zou de ruimte ook ergens kunnen huren. Het nadeel is dat dit een stuk duurder is, maar het voordeel is dat je vaak wel beter gevonden wordt. Zeker als je ergens in het centrum je nagelstudio opent lopen mensen langs je zaak. Als je het goed doet, verdien je de kosten van de huur dubbel terug.

De basistools

Als nagelstyliste heb je voor een behandeling diverse materialen nodig. Koop allereerst de benodigdheden die je écht nodig hebt. Daarna kun je steeds meer opties bijkopen om ook de mogelijkheden voor de klant te vergroten. Voor de behandeling heb je natuurlijk allereerst shellak en gel polish nodig. Nageltips, nagellijm en nail art materialen mogen daarnaast ook niet ontbreken. Voor nailart heb je penselen nodig om de mooiste creaties te kunnen maken. Tot slot schaf je ook een gel cleaner, acryl verwijderaar en een brush cleaner aan. Je vindt deze materialen in de gespecialiseerde groothandels als bijvoorbeeld Nail Academy Nicolle speciaal voor nagelstylisten. 

Overige benodigdheden 

Heb je alle basistools in huis? Dan kun je nu op jacht gaan naar een goede behandelstoel en tafel. Het is immers belangrijk dat zowel jij als de goed en comfortabel kunnen zitten tijdens de behandeling. Neem de tijd voor het kiezen van de juiste stoel, want dit kan best een investering zijn .Ook de tafel moet groot genoeg zijn om al jouw benodigdheden op te kunnen zetten. Je zou natuurlijk ook een tweedehands stoel kunnen aanschaffen. Deze stoelen hoeven namelijk helemaal niet van slechte kwaliteit te zijn. Het komt best vaak voor dat mensen stoppen met hun salon en om die reden hun stoel of tafel weg doen, of omdat ze simpelweg een nieuwe stoel willen. Je bespaart zo als startende nagelstudio een hoop geld. 

Standaard afbeelding
Daniel
Artikelen: 30

Geef een reactie