kuif

Grease opnieuw tot leven gebracht!

In de wandelgangen van de toneelschool aan de Emerweg in Breda hangt een walm van angstzweet, haarlak en die weeïge geur van schmink en make-up. De leerlingen van de dans- en theaterafdeling sluiten hun semester af met een uitvoering van de musicalklassieker Grease. De afgelopen twee maanden hebben ze dagelijks geoefend op hun danspasjes, hun zangkunsten en toneelvaardigheden. De afdeling decorbouw heeft ook hun best gedaan. Er staan zelfs twee oude Amerikaanse auto’s op het podium. ‘It’s Grease Lightning!’

Zwarte kuif door Kis Haarverf

“Hoe kreeg jij je haar zo zwart en in zo’n vette kuif?” vraagt Kevin als hij Bjorn in de stoel bij de visagist ziet zitten. “Mijn moeder was naar de kapsalon gegaan en heeft daar advies in gewonnen. Ze kwam met een tube haarverf van Kis thuis. Die is echt goed en gitzwart. Op internet vond ik informatie over een tondeuse van Wahl en die bleek ook erg handig te zijn. Ik kreeg hem voor sinterklaas! Vanmorgen heb ik al eventjes voor de spiegel gestaan en kan het redelijk zelf shapen. Zo’n tondeuse is echt handig!”

Als je haar maar goed zit

Met nog tien minuten voor aanvang van de voorstelling krijgt Bjorn nog een keertje complimenten voor zijn hoofdtooi. Ook de regisseur van de musical, zijn lerares Drama Inge van den Tillaard valt zijn coupe ook op. “Wat zit je haar goed, Bjorn”, roept ze in de coulissen enthousiast. Bjorn is heel even van zijn stuk gebracht. Als ontluikende puber is hij wel stoer in de hoofdrol als Danny, maar stiekem is het nog maar een klein manneke. Ook het ontvangen van complimenten moet hij nog leren. 

De musical wordt een daverend succes. Op uitnodiging van het schoolbestuur was de wethouder van Cultuur van Breda ook komen kijken. Hij beloofde de leerlingen zijn best te doen om de musical uit te laten voeren in het Chasse. Dat zou wel heel stoer zijn!

Standaard afbeelding
Daniel
Artikelen: 30

Geef een reactie