nano

Drie tips bij het kiezen van de juiste simkaart voor je telefoon

Doet je smartphone het nog prima, en heb je momenteel geen behoefte aan een nieuwe? Dan bespaar je natuurlijk op het kopen van een nieuwe telefoon. Wel wil je natuurlijk verbinding maken met het internet, en bellen & sms’en. Hiervoor heb je een simkaart nodig. In dit artikel lees je drie tips voor het kiezen van de juiste simkaart!

1. Prepaid simkaart of een abonnement

Het eerste waar je rekening mee dient te houden, is dat je twee keuzes hebt voor een sim: je kiest een prepaid kaart, of je sluit een sim only abonnement af. In beide gevallen ontvang je een simkaart, maar de manier waarop je kosten maakt verschilt.

Wil je meer controle over je uitgaven en heb je geen behoefte aan een contract, kies dan voor prepaid. Hiermee ben je flexibel en heb je geen vaste kosten.

Abonnementen zijn aangeraden wanneer je een eenvoudige oplossing voor een simkaart wilt, zonder dat je handmatig hoeft op te waarderen.

In beide gevallen kun je gebruik maken van een vergelijkingswebsite. In het geval van prepaid kun je bijvoorbeeld gebruik maken van Prepaidsimkaarten.nl. Voor sim only abonnementen bestaan er vandaag de dag vele vergelijkingswebsites, waardoor er voldoende keuze is.

2. Maak gebruik van een aanbieding

Niets is zo mooi als geld besparen door gebruik te maken van een scherpe aanbieding. Met acties kom je simpelweg goedkoper uit, wat natuurlijk altijd mooi meegenomen is. Vooral voor sim only abonnementen bestaan acties, maar ook voor prepaid simkaarten kun je gebruik maken van een mooie deal.

Hoewel aanbiedingen het vaakst voorkomen tijdens feestdagen, kom je in de telecomwereld eigenlijk iedere maand wel interessante acties tegen.

3. Denk aan het formaat van je simkaart

Er bestaan voor standaard simkaarten drie formaten: nano, micro, en standaard. Dit geldt voor zowel prepaid als abonnementen.

Een nano sim is het kleinste en meest moderne formaat. Recentere telefoons ondersteunen alleen nano simkaarten, en dus geen andere formaten. Gelukkig gaat een nano simkaart kopen vandaag de dag eenvoudig: je ontvangt namelijk altijd een 3-in-1 sim. Dit betekent dat je een nano simkaart plus adapters ontvangt zodat je hier, indien gewenst, een micro of standaard sim van kunt maken.

Een micro simkaart is net wat groter dan een nano sim en wordt inmiddels niet meer in nieuwere apparaten gebruikt. Hetzelfde geldt voor een standaard simkaart, die weer wat groter is dan een nano sim.

Hoewel je dus vrijwel altijd een 3-in-1 simkaart ontvangt, is het wel van belang om te controleren welk formaat simkaart in jouw telefoon past, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Standaard afbeelding
Daniel
Artikelen: 30

Geef een reactie