Celebs in hollywood

3 Nederlandse sterren die het goed doen in Hollywood

Famke Janssen was eerst een model. Als model heeft ze de hele wereld gezien. Hierna vond ze het tijd om te settelen in Amerika. Hierna besloot ze te beginnen met acteerlessen. Dit pakte erg goed voor haar uit. Op het witte doek werd ze namelijk veel gezien.

Famke Janssen heeft gespeeld in verschillende series zoals Star Trek: The Next Generation. Hier speelde ze de rol van Xenia Onatopp. Dit is haar grote doorbraak geweest. Verder heeft ze in verschillende bekende films zoals X-Men: The Last Stand en James Bond: Golden Eye gespeeld.

Carice van Houten

Carice van Houten is onder de Nederlanders misschien wel de bekendste ster die ook in Hollywood te vinden is. Op jonge leeftijd wou Carice van Houten al een actrice worden. Na haar middelbare school ging ze daarom door naar de Kleinkunstacademie.

Na de Kleinkunstacademie kreeg Carice van Houten een rol in de film Zwartboek. Deze film kreeg internationaal aandacht. Hierdoor werd ze persoonlijk door Tom Cruise gevraagd om zijn vrouw te spelen in Valkyrie. Verder heeft ze ook de rol van Melisandre gespeeld in Game of Thrones.

Michiel Huisman

Michiel Huisman heeft samen met Carica van Houten gespeeld in Game of Thrones. Verder is hij ook een muzikant. Hij speelt namelijk in de band Fontane. Deze band heeft verschillende nummers geschreven voor bekende films zoals Costa!, Volle Maan en Uitgesloten.

Na het spelen in een aantal Nederlandse films en series speelde Michiel Huisman in de Amerikaanse serie Treme. Hierna speelde hij nog in verschillende series zoals Orphan Black en Game of Thrones. Verder speelde hij samen met Blake Lively in The Age of Adrenaline. Lees meer over andere celebs op Celebscene.nl!

Standaard afbeelding
Daniel
Artikelen: 30

Geef een reactie